Ofte Stillede Spørgsmål

DAGLIG RENGØRING
Daglig rengøring

Rigtig pleje til overflader i rustfrit stål
Rigtig pleje til lakerede og malede flader

RENGØRING AF KØLESKAB
Hvordan rengør jeg mit køleskab?

RENGØRING AF KOMFUR
Hvad skal være opmærksom på, når jeg rengør mit gaskomfur?
Hvilke rengøringsmidler skal undgås til rengøring af induktionskogesektioner og glaskeramiske kogeplader?
Hvordan rengør jeg de lakerede flader på mit komfur?
Hvordan fjerner jeg fedt fra rustfri ståloverflader?

UDSKIFTNING AF PÆRE
Hvordan tænder jeg lyset i oven?
Hvordan udskifter jeg pære i ovn?
Hvordan udskifter jeg pære i køleskabet?
Hvordan udskifter jeg pære i fryseren hulrum?

EMHÆTTE
Ventilation og udluftning

RESERVEDELE
Reservedele til dine hvidevarer

ANDRE SPØRGSMÅL
Hvad må du selv lave?


Daglig Rengøring

Daglig rengøring

Den daglige rengøring kan normalt klares med almindelig opvaskemiddel i rent vand. HUSK altid at eftertørre med en ren tør klud for at fjerne de sidste fugt- og fedtrester. Det er meget vigtigt, da overfladen ellers bliver skjoldet af kalkplatter fra vandet.     

Rigtig pleje til overflader i rustfrit stål

Du kan rengøre ILVEs produkter og kvalitetsoverflader professionelt og grundigt med plejemidler til rustfrit stål.

Rustfrit stål er hovedmaterialet i mange kvalitetsprodukter fra ILVE. Det sikrer høj kvalitet og lang levetid på komfurer, kogesektioner, emhætter, køleskabe og mange andre produkter. Det anbefales at bruge særlige rengøringsmidler til rustfrit stål for at opretholde kvaliteten på materialet. Alle rengøringsmidler er optimale til ILVEs produkter.                                             

Rigtig pleje til lakerede og malede flader

Til disse overflader anbefales mildere rengøringsmidler som sæbespåner eller tilsvarende. Følg også her doseringsforskrifterne på emballagen og tør efter med en ren tør klud. Til malede flader må ikke anvendes ammoniakholdige rengøringsmidler, da ammoniak får maling til at gulne.
Skulle der opstå behov for smøring, må der kun anvendes syrefri smøremidler.                                                          

Rengøring Af Køleskab

Hvordan rengør jeg mit køleskab?

Følg denne trinvise vejledning: – Tag stikket ud af stikkontakten, eller slå sikringen fra i sikringsskabet. – Tag alle fødevarer ud af køleskabet, og opbevar dem køligt. – Tag skuffer, hylder og andre opbevaringsenheder ud af køkeskabet. – Rengør køleskabet med en blød klud og lunkent vand, tilsat lidt pH-balanceret opvaskemiddel. Tør efter med en blød klud. – Rengør de rustfrie områder med mildt sæbevand eller et plejemiddel til rustfrit stål. Brug en blød klud. Følg altid stålets sliberetning ved rengøring og aftørring. Tør efter for at undgå pletter fra vandstænk. Anvend ikke rengøringsmidler med blegemiddel (klorin f.eks.), da de virker ætsende på rustfrit stål.
Advarsel: Nogle rengøringsmidler til rustfrit stål kan beskadige andre materialer. Rengøringsmidler til rustfri ståloverflader må kun anvendes til komponenter af rustfrit stål. Testede og godkendte poleringsklude og rengøringsmidler til rustfrit stål kan bestilles i vores eShop. Poleringskludene kan bruges sammen med fødevarer og på flader, der er i kontakt med fødevarer. – Aftør listerne i døren med vand og en blød klud. Tør grundigt efter med en tør blød klud. – Sæt stikket i stikkontakten, eller slå sikringen til i sikringsskabet efter endt rengøring.
                                                                                                                                                                                   

Rengøring Af Komfur

Hvad skal være opmærksom på, når jeg rengør mit gaskomfur?

Vi anbefaler at fjerne madrester og pletter med det samme, så de ikke bliver hårde og vanskelige at fjerne. Hele komfuret kan rengøres, når det er kølet af, med en svamp med sæbe. Tør efter med rent vand og lad det tørre.
Advarsel: Brug ikke rengøringsmidler, når overfladen er varm. De dampe, der fremkommer, kan var farlig for dit helbred og kan medføre skade og død.

Hvilke rengøringsmidler skal undgås til rengøring af induktionskogesektioner og glaskeramiske kogeplader?

Rengøringsmidler, der indeholder ammoniak, blegemidler, ætsende stoffer og sliblemidler samt midler til opvaskemaskiner, stålsvampe, skuresvampe med sæbe, skurepulver og brandbare rengøringsmidler. Disse produkter kan beskadige, ridse og gøre kogepladen mat.
Tilbage til toppen ?

Hvordan rengør jeg de lakerede flader på mit komfur?

Rengør det med varmt sæbevand og en blød klud, skyl og tør efter. Brug ikke skurepulver, ståluld, ovnrens og andre slibende rengøringsmidler.

Hvordan fjerner jeg fedt fra rustfri ståloverflader?

Fjern alle fedtrester med en godkendte rensepulver til overflader i rustfrit stål. Pulveret fjerner snavs og madspild uden at beskadige overfladen. Pulveret skal bruges på en fugtig klud som en ‘masse’, der påføres i stålets sliberetning.

Udskiftning Af Pærer

Hvordan tænder jeg lyset i oven?

Hvis man ønsker at tænde lyset under tilberedningen, drejer man knap på ovnlys og tænder lyset i ovnen.

Hvordan udskifter jeg pære i ovn?

Nogle ovne er bygget med et aftageligt glas eller plastik linse dækker indersiden pære. Hvis din ovn har denne funktion, kan du erstatte den indvendige lys selv når det i sidste ende brænder. Kigge indenfor dit apparat hen til lokalisere dækplade, som holdes på plads af en fane eller skrue. Hvis du har enten type befæstelse, kan du ændre pæren.
Følg denne trinvise vejledning: – Tag ovn netledningen ud af stikkontakten. – Åbn appliance døren at finde panelet pære dækning. – Extract lille skrue holding panelet inde i apparatet, typisk på en af sidevæggene, eller Indsæt en flad skruetrækker i fanen til at lirke åbne panelet. – Løsn og fjern den gamle pære. – Sæt den ny pære i stikket og drejning med uret i hånden. – Udskift dækslet plade og fastgør med skruen eller tryk på plade skal fastgøres fanen i låst position. – Luk ovnen døren og stikket i ledningen.
Advarsel: Afmonterer ovn af stikkontakten, før du forsøger at skifte ud pæren. Ombøjning ned af magt på ovn kontrolelementer er ikke tilstrækkelige til at forhindre usikre forhold og mulig elektrisk stød.

Hvordan udskifter jeg pære i køleskabet?

Følg denne trinvise vejledning: – Åbn køleskabsdøren eller skuffe og lokalisere plast pære forsamling og gennemsigtig plastik skjold på taget af hulrummet. – Tag pæren skjold ved at trække frem og derefter ned til release fanerne på bagsiden af plast dække. – Løsn den gamle pære og Indsæt en frisk pære, skrue i pære indtil bare LUN uden over stramning. – Slot plastik skjold faner til de forreste pladser og trække skjold mod at tillade fanerne tilbage til at glide ind i de bageste slots. – Gendanne magten i køleskabet ved at sætte tilbage i stikkontakten.
Advarsel: Afmonterer køleskab af stikkontakten, før du forsøger at skifte ud pæren. Ombøjning ned af magt på køleskab kontrolelementer er ikke tilstrækkelige til at forhindre usikre forhold og mulig elektrisk stød.

Hvordan udskifter jeg pære i fryseren hulrum?

Følg denne trinvise vejledning: – Skub fryser kurv ud af fryseren hulrum og sæt den til side. – Reach i til bagvæggen af fryser hulrum eller skuffe og Find den plast lys skjold. – Hold skjold på sider nær toppen trækker op og ud for at frigive fanerne nederst. – Fjern den gamle pære og erstatte det med en ny apparat pære af den samme effekt. – Slip de nederste faner af lys skjold ind i åbningerne og tryk skjoldet tilbage på plads, indtil det klikker og er sikker. – Plug køleskab tilbage til væg stikkontakt.
Advarsel: Afmonterer fryser af stikkontakten, før du forsøger at skifte ud pæren. Ombøjning ned af magt på fryser kontrolelementer er ikke tilstrækkelige til at forhindre usikre forhold og mulig elektrisk stød.                                                                         

Emhætte

Ventilation og udluftning

Emhættens funktion er at danne undertryk i køkkenet, så mados ikke spreder sig til andre rum. En emhætte kræver god lufttilførsel. Den etableres bedst ved at lade en dør stå på klem til det tilstødende lokale, hvor der er et åbent vindue.
Når emhætten er i brug, skal køkkenvinduet tæt ved emhætten altså ikke åbnes, da det vil forstyrre luftcirkulationen og forårsageen spredning af madosen.
Husk altid at rengøre emhættens filter med jævne mellemrum for at opnå maksimal sugeevne.
Start altid emhætten før afgivelse af damp eller os fra komfuret begynder, og lad den køre 15-20 min. efter endt brug.

Reservedele

Reservedele til dine hvidevarer

ILVE kan levere originale reservedele til dit ILVEs produkt, selv efter mange år.                                         

 

Andre Spørgsmål

HVAD MÅ DU SELV LAVE?

Sikkerhedsstyrelsen har lavet 15 korte informationsvideoer, som viser hvad forbrugere selv må lave af el og vvs-arbejde. Link til siden ved at tryk på linket herned under
Sikkerhedsstyrelsens informationsvideoer

 

Har du ikke fået besvaret dit spørgsmål? Skriv til os i en mail, eller udfyld felterne i kontakt form her