ILVEs eksklusive komfurer og indbygningsprodukter har rødder i den lange og stolte italienske tradition for madlavning. I byen Campodarsego nær Venedig boede for over 60 år siden to mænd − Eugenio Illotti og Evelino Berno. Deres venskab blev bundet sammen af deres fælles levebrød som ingeniører samt en gensidig passion for madlavning.
De ønskede at bringe gourmetmadlavningen til de private hjem, så alle familier kunne få gode oplevelser med både mad og madlavning. Visionen var eksklusive og individuelt designede komfurer og andre hvidevarer til indbygning, der ikke kun gav familierne muligheden for at lave ekstraordinær mad, men også gav ethvert køkken et unikt og herskabeligt look.
I 1953 gik de sammen om at starte ILVE, hvis navn er en forkortelse af Industria Lavorazione Veneta Elektronik, der kan oversættes til ”industrielle elektriske apparater lavet i Venedig”. Samme år udviklede de deres første komfur, og efterspørgslen fulgte hurtigt efter. I 1983 overdrog Illotti og Berno ILVE til deres respektive sønner, som stadig er ejere af familievirksomheden i dag.